THE MAJOR 7 
zaterdag 1 juli 14.00 - 14.40


The Major7 is een hechte groep muzikanten uit Rotterdam, met een gedeelde passie voor jazz, soul en blues. Dit komt tot het beste uitdrukking in hun repertoire, dat muziek bevat van grootheden als Duke Ellington, Nat Adderley, Cole Porter en Ray Charles. Met hun 7-koppige bezetting met zang, blazers, en een sterke ritmesectie, staan ze garant voor een spetterend optreden!   STEVIE-RAY & THE MASTERMINDS
zaterdag 1 juli 15.00 - 15.40

Stevie-Ray & The Masterminds bestonden al een paar jaar toen ze in 2017 versterking kregen van het sonore stemgeluid van zanger Stevie-Ray Janssen. Sindsdien spelen zij klassiekers uit de hardbop en souljazz uit de 50’s en 60’s, aangevuld met eigen bewerkingen van popsongs. De drie-koppige blazersectie staat garant voor extra vuurwerk! 

Klinkt als: Gregory Porter meets Jamie Cullum 

Stevie Ray & Masterminds 
Stevie-Ray Janssen (zang) 
Rob van Rees (trompet) 
Roeland Verbakel (altsax) 
Johan de Visser (tenorsax) 
Stephanos Ioannou (piano) 
Maarten Meddens (contrabas) 
Theo de Keizer (drums) 

Link “Liquid Spirit” (vanaf 12:12): https://youtu.be/tw4P_wMxhYM   THE CONGRUENT FIVE 
zaterdag 1 juli 16.00 - 17.00
 

Met The Congruent Five presenteert Michael Simon, trompettist en bandleider een kersverse band van opkomende muzikanten die hun sporen al hebben verdiend in de muziekscene;

Spaanse, Afrikaanse, Latijnse en Aziatische elementen fuseren tot een spannende smeltkroes!

Sociaal onderscheid is niet bepalend, doch het post-Covid tijdperk maakt het leven anders dan voorheen. Verdieping, Harmonie, Congruentie, en inspirerend perspectief zijn elementen waar men heden meer aandacht aan besteedt. Zo ook is de kwaliteit van een relatie; een goed en vertrouwd gevoel van gelijkgestemde mensen is van belang voor wat er, in de smeltkroes van de samenleving, kan ontstaan! Daar is het in muzikaal perspectief deze Multi-Culti band om te doen!

Met een rijkdom aan diverse culturele achtergronden geeft Michael een nieuw perspectief en geluid aan zijn band met toch wel zeer gevarieerde composities!

Het Quintet bestaat uit:

Michael Simon                               trompet & bügel
Andrew Moreno                            gitaar
David Gutierres Franco                piano
Ildo Nandja                                     bas
Greg Smith                                      slagwerk  THE NIGHTCATS BIGBAND
zaterdag 1 juli 17.30 - 18.45
 

Bij de NightCats BigBand denk je direct aan swingende jazz. In de voorgaande jaren speelden ze op vele festivals en podia en lieten het publiek genieten van aanstekelijke en energieke bigband jazz.

Op dit moment bestaat de bigband uit 5 saxen, 4 trombones, 5 trompetten en een ritmesectie die bestaat uit keyboards, gitaar, basgitaar, percussie en drums. Daarnaast beschikt de bigband over een fantastische zangeres die het boegbeeld van de bigband is.

Het brede basisrepertoire van de band bestaat, naast de traditionele swing, uit lekkere jazzy bewerkingen van hedendaagse populaire muziek, aangevuld met niet altijd voor de hand, maar wel altijd goed in het gehoor, liggende eigen arrangementen.

En nu ook al ruim twaalf jaar onder leiding van Patrick Schmidt, die zijn bandleiderschap met een zeer persoonlijke stijl, die voor de muzikanten zeer motiverend werkt, vervult. Het oorspronkelijke doel staat bij hem hoog in het vaandel: mogelijkheden bieden aan (talentvolle) muzikanten, muzikale ontwikkeling en niet te vergeten: ‘gezelligheid’.

Het is een mix van leeftijden en ervaringen die de band boeiend maakt om muziek mee te maken. De leden zien elkaar na de repetities om een borreltje te drinken en over jazz te praten, muziek te maken of concerten te bezoeken. De band, en jazz in het algemeen, is ook een sociaal gebeuren. Sterker, het is een manier van denken.

Elk jaar weet de band weer te verrassen, heeft de band haar repertoire weer uitgebreid, vernieuwd en verfrist. De ontspannen werksfeer tijdens de wekelijkse repetities en de repetitieweekenden zorgt voor een kwalitatieve groei waarbij iedereen zich kennelijk ‘als een vis in het water’ voelt.

De NightCats BigBand staat ook bekend om hun fantastische uiteenlopende initiatieven zoals haar ‘TheaterConcerten’ waarmee al jarenlang diepe indruk wordt gemaakt. Het palmares van de succesvolle, en voortijdig uitverkochte, concerten met jazzgrootheden als Greetje Kauffeld, Ronald Douglas, Frits Landesbergen en Hermine Deurloo, Johnny Rosenberg en Laura Fygi hebben aangetoond dat deze Eerselse muzikanten samen gestalte kunnen geven aan bijzondere muzikale projecten die kwalitatief niet onderdoen voor de concerten in de Nederlandse ‘grote’ zalen.

Met de ‘Let’s Play & Sing Together’ cyclus biedt de NightCats BigBand tweejaarlijks een open podium voor solisten zodat deze met een volledige big band muziek kunnen maken.
Want laten we eerlijk zijn, wat is vetter dan met een ingespeeld orkest van 21 man een spetterende performance neer te zetten?

En in samenwerking met SCC De Muzenval organiseert de NightCats BigBand jaarlijks de ‘BigBand on Wheels’ in het monumentale Poeliejoepark in Eersel. Op de 2e Pinksterdag is Eersel dus ‘the place to be’ om te genieten van echte swingende live muziek, lekker drankjes en hapjes. De toegang is gratis. Je kunt er de hele dag lekker relaxen onder de hoge bomen, lekker luierend luisteren naar swingende big band muziek. Of gewoon gezellig met familie en vrienden een hapje eten, een glaasje drinken.

De energie spat er van af. Het vonkt, schuurt, swingt en kraakt en dan is er ineens een prachtige ballad met een altsax solo. Lyrisch, soulfull en daadkrachtig. The NightCats zorgt voor danskriebels, vrolijkheid, nostalgie en laat sowieso overal de zon schijnen.  BIGFUNBAND BIGBAND
zondag 2 juli 13.45 - 14.45

De Big Fun Band is een semi-professionele big band. Dat wil zeggen dat we in basis een amateurorkest zijn, maar meerdere leden hebben een conservatoriumachtergrond, of spelen op vergelijkbaar niveau. Onze dirigent is een beroepsmuzikant die zelf bij verschillende geronommeerde bands speelt. In totaal bestaat de Big Fun band uit 18 muzikanten (saxofoon, trombone, trompet, drums, gitaar, bas, piano), 2 zangers en 1 dirigent.

De Big Fun Band verzorgt al ruim 30 jaar regelmatig optredens op festivals, in horecagelegenheden, bij bedrijfsfeesten en voor particulieren. We zijn bijvoorbeeld een terugkerende gast bij North Sea Jazz Round Town in Rotterdam, als opwarmer voor het North Sea Jazz Festival, en hebben optredens verzorgd voor opdrachtgevers als Holland Casino, ministeries, Ahold/Albert Heijn, en uiteraard particulieren.  THE TREBLE SHOOTERS
zondag 2 juli 15.15 -  15.55

Een van de meest dynamische bands binnen de SKVR Jazzschool is de 8-koppige rhythm&blues sensatie de Treble Shooters. Bij de Treble Shooters  wisselen opzwepende nummers van Michael Bublé af met stevige swingers van oa Duke Ellington. Mocht je niet vallen voor de ijzersterke vocalen van Iris Verheij dan ga je onvermijdelijk voor de bijl bij het horen van de spetterende blazerssectie, aangevoerd door saxofonist en docent Robert van der Laarse. 

De Treble Shooters zorgen al jaren voor muzikaal vuurwerk op diverse podia in en om Rotterdam, bijvoorbeeld bij Jazz Hilligersberg. 

Video 1: https://youtu.be/9NdfGYPxGHQ 
Video 2: https://youtu.be/tw4P_wMxhYM (vanaf 20:28)
 
The Treble Shooters 
Iris Verheij (zang) 
David Molenaar (tenorsax) 
Richard Singendonk, Mart Evers, Darrell Kalloe, André Zwart (altsax) Robert van der Laarse (piano) 
Ronald Ligteringen (gitaar) 
Jos Noorhoff (contrabas) 
Menno Vastenholt (drums)   Hans Dulfer
zondag 2 juli 16.30 - 17.45

DULFER! | TOTAL RESPONSE | Tour 2023
Saxofonist Hans Dulfer (82) gaat nog altijd als een speer. Niet alleen stond hij afgelopen najaar weer een week met dochter Candy in de Blue Note Club in Tokyo, met zijn nieuwe band Total Response speelt hij de Nederlandse festivals en zalen plat.

Dulfer! Total Response, een all-star bezetting met het puikje uit de Nederlandsemuziekscene, heeft zich afgelopen jaar bewezen als een genadeloze en tegelijk speelse unit vol speelplezier en energie. De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol.

*Eind 2021 werden drie legendarische en veelgezochte LP’s van Dulfer uit de jaren zeventig opnieuw uitgebracht op gelimiteerd vinyl: Morning After the ThirdCandy Clouds en El Saxofon.
*Total Response gaat binnenkort de studio in voor nieuwe, bijzondere plaatopnamen, uit te brengen in 2023.
*In het eindexamen muziek VWO van afgelopen jaar ging een serie vragen over Dulfers compositie Whirlwind.
*Dulfers saxsound is nog altijd onnavolgbaar hartverwarmend.

Meer over Dulfer:
Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso, als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis.

Muzikaal heeft Dulfer zich altijd in de voorhoede bewogen. Hij speelde psychedelische free jazz, o.a. met Groep 1850, met de Perikels creëerde hij de eerste Nederlandse wereldmuziek, hij was de eerste jazzmuzikant die met house-dj’s samenwerkte en in de jaren negentig bereikte hij als vijftiger popsterstatus tot in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax van de plaat Big Boy. Dulfer speelt tot op de dag van vandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en later in de Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven.

Hans Dulfer had jarenlang radioprogramma’s voor VPRO en BNR, schreef columns in o.a. Oor en NRC, publiceerde twee boeken en acteerde in films en series. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en bewoont een molen uit 1576. Tussen de bedrijven door had Dulfer nog tijd om als autoverkoper twee maal de General Motors Car Seller of the Year Award te winnen.

Boekingen & Pers: Shouting Enterprises | Koen Schouten |koen@koenschouten.com|0628450147

www.hansdulfer.com

© 2020 - 2024 Van Es Events | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel